Chilipeppar Jalapeno M
Jalapeño-chilin är uppkallad efter staden Xalapa i Mexiko, där chilin traditionellt odlades. Men mexikaner känner också till det under namnen chile gordo, som betyder "fet chilipeppar", och cuaresmeño, med hänvisning till dess traditionella plats på fastans matbord. Dess första registrerade utseende (som chipotle, d.v.s. röktorkad jalapeño) finns i det florentinska Codex-manuskriptet, där prästen och etnografen Bernardino de Sahagún rapporterade hur populär paprika var hos aztekerna på 1500-talet: de användes i matlagning, medicin och vissa kulturella ceremonier. Nuförtiden odlas jalapeños i stor utsträckning över hela Mexiko och de tjockväggiga frukterna är kända över hela världen. Även om de vanligtvis äts på det gröna stadiet, antingen färska eller inlagda, mognar frukterna till röda och blir otroligt söta när de får göra det (Scoville-enheter: 2 500-8 000).
35 frön.
Registrera ditt företag för att se priser och göra beställningar!